Minor «Тамақ өнеркәсібіндегі сапа және инновация»

СТамақ өнеркәсібіндегі сапа мен инновация тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандыруда және өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз етуде шешуші рөл атқарады. Сапаны басқару жүйелері.  Тауарларды сараптау, стандарттар және сертификаттау (ISO, ГОСТ), тұтынушылармен кері байланыс. Жаңа өндіріс және орау технологиялары. Функционалды және пайдалы тағамдарды әзірлеу.  Балама ингредиенттерді қолдану

 

Мақсаты

Қалыптасатын негізгі құзіреттер

Оқыту нәтижелері

 Мақсаты-білім алушылардың тамақ өнеркәсібінде тағамдық қоспалар мен ингредиенттерді қолдану саласында білім алуы, Жаңа ресурстарды үнемдейтін жасыл технологиялармен, азық-түлік тауарларына сараптама жүргізу ережелерімен танысуы

 

Тамақ өнеркәсібінің инновациялық технологиялары, тағамдық қоспалар мен биологиялық белсенді заттарды қолдану саласындағы білімдерін, шикізат пен дайын өнімге сапалы талдау жүргізу қабілетін көрсету

 

 

 

ON 6 Нормативтік құжаттардың және тамақтану туралы қазіргі заманғы ғылымның талаптарына сәйкес жоғары сапалы тамақ
өнімдерін өндіруді қамтамасыз  ету

 

 

 

Minor курстары

Сипаттамасы

  1.  

Азық-түлік және диеталық қоспалар

 Тағамдық қоспалардың жіктелуі, диеталық қоспалар. Азық-түлік технологиясындағы тағамдық қоспалар мен диеталық қоспалардың рөлі. Тағамдық қоспалар мен диеталық қоспалардың технологиялық қасиеттері. Тағамдық қоспалардың сапасын бақылау, диеталық қоспалар. Тағамдық қоспалар мен диеталық қоспаларды алу технологиялары. Стандарттарға сәйкес тағамдық қоспалар мен диеталық қоспалар сапасының негізгі көрсеткіштері. Тағамдық қоспаларды анықтау әдістерін зерттеу, стандарттарға сәйкестік. Тағамдық қоспалар мен диеталық қоспалардың тағамдық қауіпсіздігі.  

       2.

Тамақ өнеркәсібіндегі жасыл технологиялар

Тамақ өнеркәсібіндегі жасыл технологиялардың негізгі бағыттары . Жасыл технологияларды пайдалана отырып, Ет, сүт, астық өңдеу саласындағы инновациялар. Жасыл технологияларды қолданатын технологиялық процестердің сипаттамасы. Органикалық тамақ өнімдері, органикалық өнімдерді құрудағы негізгі тәсілдер мен шешімдер. Органикалық өнімдерге арналған сапа стандарттары. Жақын және алыс шетелдердегі жасыл технологиялар саласындағы технологиялар мен технологияларға шолу.

       3.

Азық-түлік өнімдерін сараптау

 Азық-түлік өнімдерінің тағамдық қауіпсіздігін қалыптастырудағы сапаның рөлі. Азық-түлік өнімдерін сараптау түрлері, сипаттамасы, сараптама кезінде аспаптық әдістерді қолдану ерекшелігі. Тағамдық құндылығын зерттеу (ақуыздар, майлар, көмірсулар, күл, энергетикалық құндылық). Контаминанттарға, тамақ өнімдерін ластаушыларға арналған өнімдерді зерттеу. Жалған және сәйкестендіру өнімдер . Сараптама парақтарын толтыру, азық-түлік өнімдерін сараптау нәтижелерін талдау.

Білім беру