AP15473402 "Сойылған жануарлардың қанын бөлуге арналған жабдықты әзірлеу"

Ғылыми жоба жетекшісі: Тохтарова Самал Маратқызы, магистр - жоба жетекшісі


Өзектілігі:

Жоба малдың қанын тағамдық мақсатта өңдеудің өзекті мәселелерін шешуге бағытталған. Қанды тағамдық мақсатта пайдалану мәселесі шешілген кезде шығарылатын өнім ассортиментін едәуір кеңейтуге мүмкіндік береді. Ірі қара мал мен шошқаларды сою кезінде белгіленген нормативтерге сәйкес өндірілген еттен тиісінше 3,5 және 2,6% тағамдық қан алу көзделген. Ондағы толыққанды ақуыздар мен биологиялық белсенді заттардың жоғары құрамына сүйене отырып, қан тамақ өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде маңызды. Жобаның идеясы жаңадан жабдықтар жасау саласындағы тәжірибені пайдалана отырып, сойылған жануарлардың қанын қайта өңдеудің жаңа тәсілдерін әзірлеу болып табылады.


Мақсаты:

Жобаның мақсаты сойылған малдардың қанын кешенді өңдеудің теориялық және эксперименттік әдістерін (негіздерін) жасау болып табылады


Күтілетін нәтиже:

Web of Science дерекқорындағы импакт-фактор бойынша алғашқы үш квартильдегі немесе Scopus дерекқорында CiteScore бойынша кемінде 50 процентилі бар журналдарда кемінде 2 (екі) мақала; шетелдік патенттік бюродан, қазақстандық немесе еуразиялық патенттік бюродан патенттер алу - пайдалы модельге қазақстандық патент алу жоспарлануда; Сойылған жануарлардың қанынан ақуызды байыту бойынша Ұйым стандарты және технологиялық нұсқаулық жобасы әзірленетін болады; жоба барысында зерттеу нәтижелерін журналдарда және ғылыми еңбектер жинақтарында, сондай-ақ халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциялар материалдарында жариялау жоспарлануда.


Қол жеткізілген нәтиже:

Философия докторы PhD дәрежесін алу үшін диссертация қорғау


Зерттеу тобының мүшелері
  • Аты-жөні: Касенов Амиржан Леонидович (Научный консультант)

    Scopus Id: 57200098673

    Researcher Id: ---

    ORCID:

    Қосымша: