Minor «Тамақ өнеркәсібіндегі сапа және инновация»

Тамақ өнеркәсібіндегі сапа мен инновация тұтынушылардың қажеттіліктерін қанағаттандыруда және өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз етуде шешуші рөл атқарады. Сапаны басқару жүйелері. Тауарларды сараптау, стандарттар және сертификаттау (ISO, ГОСТ), тұтынушылармен кері байланыс. Жаңа өндіріс және орау технологиялары. Функционалды және пайдалы тағамдарды әзірлеу. Балама ингредиенттерді қолдану.

Мақсаты

Қалыптасатын негізгі құзіреттер

Оқыту нәтижелері

Мақсаты-білім алушылардың тамақ өнеркәсібінде тағамдық қоспалар мен ингредиенттерді қолдану саласында білім алуы, Жаңа ресурстарды үнемдейтін жасыл технологиялармен, азық-түлік тауарларына сараптама жүргізу ережелерімен танысуы.

Тамақ өнеркәсібінің инновациялық технологиялары, тағамдық қоспалар мен биологиялық белсенді заттарды қолдану саласындағы білімдерін, шикізат пен дайын өнімге сапалы талдау жүргізу қабілетін көрсету.

Нормативтік құжаттардың және тамақтану туралы қазіргі заманғы ғылымның талаптарына сәйкес жоғары сапалы тамақ

өнімдерін өндіруді қамтамасыз

Minor курстары

Сипаттамасы

1

Азық-түлік және диеталық қоспалар

2

Тамақ өнеркәсібіндегі жасыл технологиялар

3

Азық-түлік өнімдерін сараптау